joi, 15 septembrie 2011

Subcarpați, Balkansky, Yuffa @ Club Fabrica, 24 septembrie




>> Subcarpați - Balkansky – Yuffa  | fabrica.live  | 24 septembrie


      Club Fabrica (strada 11 iunie) te invită, sâmbătă, 24 septembrie 2011, la un concert marca Subcarpați - Balkansky – Yuffa, începând cu ora 22.00. Intrarea este 20 lei.




>> Subcarpați (RO)  (www.facebook.com/subcarpati;www.subcarpati.com)


     Lansarea proiectului "Subcarpaţi" a avut loc odată cu lansarea primului album al trupei, ce poartă același nume, în  octombrie 2010, pe site-ul oficial www.subcarpati.com/ proiect muzical la care au participat Bean MC, Omu Gnom (Raparta), Mara Panaitescu şi DJ Limun.
Subcarpați este formată din: Bean MC, DJ Limun & VJ Andrei.
Stilul abordat de trupa Subcarpați este un amestec de hip-hop cu influenţe din folclorul românesc. Noutatea pe care o aduce albumul constă în temele şi subiectele pieselor. În piese, sunt amintite momente istorice precum cel din 1989.Album poate fi descărcat, gratis, de pe www.subcarpati.com
     Pe 12 iunie 2011, Subcarpați a devenit din proiect trupă, odată cu lansarea compilației CULESE DIN CARTIER. Albumul poate fi descărcat, de asemenea, gratis, de pe www.subcarpati.com/culesedincartier Nume de marcă din muzica românească se regăsesc pe acest album, precum matze, Silent Strike, Gojira, Undoo, Danaga, Liviu Vasilică, etc.
Ultimul videoclip “Ța, ța, ța, căprița,ța”  (www.youtube.com/watch?v=u8TqmZA9h2Y) a fost lansat pe 5 septembrie 2011. Piesa este mobilul perfect pentru a promova, în rândul tinerilor și nu numai, una dintre tradițiile specifice arealului românesc. Aceasta se află în cel mai important top radio din România de la ora actuală: TopShow Radio Guerrilla, urcând, în doar două săptămâni, pe locul 1.


Ce înseamnă folclorul pentru Subcarpați?
Bean: “O sursă de energie. Am fost genul de român care a renegat folclorul, care avea o impresie foarte proastă despre România. Până când am reînceput să ascult din nou muzică folclorică și inițial am zis că are legătură cu copilăria, dar începea să îmi placă din nou. Folclorul emitea către mine și așa a început să se formeze un soi de conștiință în capul meu, pentru că au fost oameni care au luptat pentru țara asta și care ne-au schimbat viața și, pentru ei, dar și pentru noi, trebuie să învățăm păstrăm valorile tradiționale”.


>>Balkansky, BG (www.ivanshopov.com/balkansky)


     aka Cooh, Ivan Shopov își dezvoltă proiectul "Balkansky" în ultimii 2 ani, promovând folclorul bulgar adus la un nivel de modernism urban. Înglobează simboluri și nuanțe pentru a reda frumusețea muzicii și a țării, exprimând frumusețea munților, câmpiilor, foii verzi și apelor curgătoare.
     Primul single lansat a fost în 2009, alături de Theodosii Spassov: Kuker.



>>Yuffa, RO (www.facebook.com/Yuffa.Hardcore)


     "Ovidius" din Tomis poartă curenții muzicali în ultimii 5 ani pe plaiurile mioritice.
Împreună cu jumătatea sa frățească au atins toate entitățile posibile de manifestări culturale: open air festivals, indoor festivals, clubs etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !