joi, 8 septembrie 2011

Organic Trio @ Etnika Jazz Festival, vineri 9 septembrie, ora 20.00



     Vă oferim nou studiu de caz: Organic Trio. Cu Mandela la flaut&caval, Jimmy Cserkesz la chitară si Berti Barbera-voce & cajon
     Ce îsi vor încânta auzul vineri, 9 septembrie, de la 8 seara, în Vama Veche, la Papa la Soni. La Etnika Jazz Festival.
      Ascultă cel putin o dată. De preferat, live. Folclorul Organic Trio nu e dat cu ruj şi nici nu poartă tocuri. E spiritul locului pus pe şotii. Cultură a dialogului într-un spaţiu în care surzii răcnesc unii la ceilalţi de atâta amar de vreme. Piesele lor, îndelung elaborate, sună ca şi cum s-ar naşte în vîrtejul momentului. Cavalul cel rustic stă hâtru de vorbă cu flautul crescut la pension. Basul electric iese la plimbare pe Calea Victoriei cu bongosurile africane. Şi tot aşa. 
     După ce asculti cel putin o dată, te ia cu friguri. Pentru că ăsta e, de fapt, jazz-ul: libertate. Calmă, voluptoasă şi inexplicabilă. Altfel spus (scuzaţi barbarismul), organică.
     ETnIKA – o idée, o definitie, o comunitate, o sumedenie de culori, doar o singură limbă: muzica! În această vară, în perioada 8-10 septembrie, are avea loc prima editie a Festivalului ETnIKA, în Vama Veche, la Papa la Soni, unde se vor întâlni mai multi artisti, apartinând mai multor etnii din România. ETnIKA adună muzicieni tineri care, alături de nume consacrate ale scenei românesti, apartinând diferitor etnii, cântă, improvizează si comunică deschis, promovând atât ideea de coexistentă cât si aceea de etică, plasată înaintea elementului etnic. Multiculturalitatea stă la baza civilizatiei, iar muzica întreţine cel mai bine această relaţie.

Event FB: https://www.facebook.com/event.php?eid=200928936636879

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !