vineri, 1 iulie 2011

Shukar Collective - Banii



     Daca in urma cu ceva vreme laudam piesa "New Hop'a", prima scoasa la lumina dupa schimbarea formulei Shukar Collective, cu parere de rau trebuie sa admit ca nu sunt la fel de incantat de aceasta ultima aparitie. Chiar nu era cazul folosirii unor texte de genul "banii", "putere" sau "avere", tipice manelelor, din partea unui astfel de proiect care totusi poarta o emblema grea de "world music" in dreptul stilului abordat. Parerea mea, trebuie o anume responsabilitate fata de viitoarele release-uri, obligati moral fiind de cele 2 albume lansate pana acum, foarte laudate de criticii de muzica din intreaga lume, considerate de reper in muzica tiganeasca. Intotdeauna voi aprecia acest proiect, unul dintre cele mai de succes din muzica romaneasca, dar sper ca viitorul album sa nu fie unul manelizat.
___

     Some time ago i praised the song "New Hop'a", first brought to light after Shukar Collective changed their formula, but now i have to admit I'm not that excited about the latest appearence. It's not necesary to use some texts like "money", "power" or "wealth", typical manele ones, from such a project which carries a heavy emblem of "world music". In my oppinion, they have a certain responsibility towards future releases, a moral obligation from the two albums released so far, highly praised by music critics around the world, considered landmarks in gypsy music. I'll always love this project, one of the best from the romanian music, but i hope that it won't be manelised.



Tags:

4 comentarii:

  1. Perfect de acord. Nici nu se compara cu ceea ce se intampla mai ales in primul album Shukar. Acolo se reusea o combinatie unica, generatoare de new world music, aici, cu "Banii", doar se coloreaza modern un ritm comun. Una e sa obtii rafinament pastrand sunetul vechi, alta e sa vulgarizezi ritmul modern. Tamango ramane un spirit muzical universal.

    RăspundețiȘtergere
  2. ba din contra, piesa asta este foarte buna. Maneaua este de valoare daca stii cum sa o privesti. Nu ma asteptam la conotatii negative la adresa manelelor pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu vreau sa se inteleaga gresit. exista manele foarte bune, ar trebui sa fiu ridicol daca spun ca nu mi-a placut nici un niciodata. dar e o diferenta intre manelele bune si piese de genul "am bani, am valoare, sunt cel mai tare", etc..

    RăspundețiȘtergere

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !