luni, 4 iulie 2011

Rodion Rosca, mesaj catre iubitorii muzicii electronice romanesti

     Recent am primit chiar din Aschileu un email pe adresa blogului, de la insusi Rodion Rosca, cel din spatele legendarului grup new wave Rodion G.A. Un mesaj greu, in care sentimentul de nedreptatire este palpabil, profund, care incearca sa atraga atentia asupra situatiei de pe scena muzicala romaneasca. Nu pot sa nu fiu de acord cu el si as dori inainte de a reda mesajul sa transmit si eu cu aceasta ocazie indemnul: PRETUITI-I CAT INCA SUNT PRINTRE NOI ! CAUTATI, CITITI, ASCULTATI ! Pentru ca avem o multime de artisti si o multime de povesti frumoase, adevarate talente.



      <As dori sa va aduc la cunostinta in masura in care va intereseaza informatii si date despre grupul rodion g.a. grup de revelatie a anilor 78-83. (...) Va pot povesti multe ! 
     Printre altele, cum a fost folosita muzica noastra in mod ilegal si fara cunostinta noastra in genericul filmului romanesc "Mondo Umano", datorita dupa cum stiu lui Ileana Popovici. Am castigat concursul Televiziunii Romane organizat de Petre Magdin si la care au participat: Iris, Cristal, Rosu Si Negru, etc ! La Buzau la festivalul rock am obtinut premiul special al juriului, iar la Mangalia premiul special al juriului si "Ancora De Aur". Toate piesele noastre au urcat pe lucul 1 in top 10 al revistelor "Saptamana" din Bucuresti , "Veac Nou", "Viata Studenteasca" din Tg Mures, "Tribuna" din Cluj, "Cronica" din Iasi, etc. Muzica mea a fost folosita de Televiziunea Romana la genericele a diferite emisiuni, sau ca ilustratie muzicala la stiri si alte emisiuni ! Nu numai ca la Radio Cluj nu am fost platiti dar Electrecord a scos un disc, "Formatii Rock 5", pt care nu am primit nici un leu !!!!! Mai mult de atat am riscat din aceasta cauza sa fiu suspectat de colegii mei de trupa ca i-as inela cu banii sub o forma sau alta ! 
     Iata cateva stiri demne de subiect de scandal ! In cluj sunt supranumit ca regele difuzoarelor si cel mai bun specialist in reparatii de difuzoare, ciudat, nebun, geniu. In prezent sunt retras la 30 de kilometrii de cluj unde imi construiesc casa de vacanta, unde am internet, parabola, si tot ce vreau. Degeaba esti talentat ! Romania este si a fost groparul geniilor, al oamenilor de talent si al inventatorilor. 
     Grupul Rodion G.A. din Cluj Napoca, a fost cea mai nedreptatita formatie de muzica electronica din Romania ! Avand un stil inconfundabil, absolut original chiar si in randul formatiilor din strainatate, ignoranta industrie muzicala romaneasca nu a rasplatit pe masura munca si talentul acestui grup, chiar daca ar fi putut sa faca bani prin acestia. In schimb s-au folosit de muzica lor fara sa-i plateasca.
     Ascultati piesele: "Imagini Din Vis", "Cantec Fulger", "Paradox", "Stele Si Lumini", "Uneori", "Ore", ca sa vedeti nivelul la care Rodion Rosca a adus muzica in Romania, singur prin supraimprimari succesive cu un magnetofon Tesla B 90 in anii 1978 si retineti un lucru foarte important pe care nimeni nu a stiut-o pana acum: muzica electronica fara sintetizator.>



foto: roadrunnermusic.ro




Rodion G.A. - Paradox


Tags:

Un comentariu:

  1. alte piese de la Rodion GA
    http://transilmania.blogspot.com/2011/05/rodion-ga-on-transilmania.html

    RăspundețiȘtergere

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !