miercuri, 6 aprilie 2011

AnonimTm


     Dudu şi-a început cariera muzicală în anul 1991, in postura de chitarist în trupa Subcontrol, prima formaţie de crossover şi alternative din România. Acest nume aminteşte de firma în cadrul căreia Dudu profesează ca arhitect, în proiectarea halelor industriale.
      Pe vremea studenţiei s-a implicat puternic în promovarea muzicii underground, alternative şi electronice în Timişoara, fiind unul dintre pionierii genului drum and bass. S-a implicat în organizarea alaturi legendarelor petreceri "Warehouse", cu Ufo şi alţi colaboratori. Dudu a adus în "Depozit" Balul Arhitecturii, al cărui student era, cu sprijin din partea OSUT şi Dacian Vâlcu (Infectator Com).
      Ca şi producător muzical, Dudu a semnat colaborarea pentru piesa "East Beats" a celor de la Brigada Artistică Urbană, pe albumul "Dispersia" (2003).
Un an mai tarziu de la înfiinţarea TMBase, Dudu fondează alături de Roli Breaker, Sergiu Pascu (fost basist în formaţia Subcontrol) şi Emil Zoicaş, asociaţia AnonimTm. Aceasta alături de TMBase reprezintămodele de convieţuire şi colaborare pentru asociaţiile muzicale şi festivalele din România. Un colectiv puternic, care a legat strânse prietenii care durează de mai bine de 15 ani.
      În scurt timp AnonimTm s-a transformat într-un dj crew, care-i mai cuprindea pe Leizaboy şi Klin, important duo, iar apoi Seba 1394 ("emigrat" de la Cluj Raving Society). Mai târziu se alatură MC Tina, Newgotti, Pristvi şi Mr H. MC Tina a fost cooptată în urma concursului de descoperire a talentelor "Se Caută O Voce", organizat în anul 2004 de DJ SUV în Evolution, primul club Timişorean dedicat fenomenului electro.
      O dată cu apariţia acestei asociaţii s-a promovat clubbingul, genurile breakbeat şi big beat. Este organizatorul renumitului festival "48H", care durează două zile non-stop şi care se petrece anual din anul 2001.
      AnonimTm beneficiază de asemenea de un post de radio cu acelaşi nume, care emite timp de trei ore în fiecare marţi de la 18, live din cafeneaua Van Graph, începând cu anul 2004. Tot alături de aceştia, au fost lansate în ultimii trei ani compilaţii anuale aniversare, pe care au fost promovaţi artişti locali din toate genurile muzicale underground, precum Arc Gotic, BanXs, Barbarian Truce Digits, Bio, Blazzaj, Brigada Artistică Urbană, Dan Mitrofan, Daniel Dorobanţu / Moebius Strip / Thy Veils, Deevision, Delision, DJ Limun, DJ Suv, Don E, Fratziman, Implant Pentru Refuz, Injektah, K-lu, Leizaboy, Lucky Luciano, Makunouchi Bento, Mighty Boogie, Mofo, Nazo, Persona, Petricaă Ionuţescu, Ponton Unit, Raw Nuts, Romantic Jürgen, Shull, Vlad Sturdza, Zefzeed.
      AnonimTm a fost de asemenea organizatorul “Chew The Fat !”, unul dintre cele mai mari branduri de petreceri breakbeat din Europa.




     Roli Breaker, sau DJ Clau cum a mai fost cunoscut la începuturi, a debutat cu ocazia unei petreceri în clubul MV din Timişoara, alături de vechiul său prieten şi colaborator, Dudu. Cu acesta a pus umărul la înfiinţarea asociaţiei AnonimTM.
     În ce priveşte tehnica folosită nu este una foarte sofisticată, mai clasic, cu două Technics MK 2010 şi un mixer. A pus muzică pe tot cuprinsul ţării la toate festivalele importante precum TMBase, Peninsula, Delta şi altele, însă cel mai bine s-a simţit "acasă".
     Ca şi producător muzical nu s-a implicat foarte mult. A semnat o singură piesă pe variantă refăcută a albumului "Dispersia" a celor de la Brigada Artistică Urbană, în anul 2003.
În prezent nu mai activează pe scena muzicală, trăieşte peste ocean, în Canada.


Various - Van Graph Kfe 4 Years (2009)

Makunouchi Bento - Jallek
Moebius Strip - Secrets
Arc Gotic - Dead Letters
Dan Mitrofan & Ponton Unit - Ponton
DJ K-lu - Distrance
DJ Limun & Fratziman - Afara La Joaca
Raw Nuts - Turn It Up
Mighty Boogie - Young Beat
Leizaboy - Alarm Serenade
Thy Veils - Nature
Implant Pentru Refuz - In Soare Deschis
B.A.U. - Tramps
Deevision - Don't Blame Me
Shull - We Need More
DJ SUV & Don E - Stay A While


Various - Van Graph Kfe 5 Years (2010)


B.A.U. - Last Blast
Leizaboy - Simon Garfield
Dan Mitrofan - Changes In February
Bio - Chill
 Daniel Dorobantu - Future Perfect
 Vlad Sturdza - Si Totusi
DJ K-lu - Get Out
Injektah - Leisure
Zefzeed - Down 27
Lucky Luciano & Nazo - Blue Nights
Makunouchi Bento - Wirlwind
Persona - Dependency
Petrica Ionutescu & Daniel Dorobantu - Neochat
 Mofo - The Steps
 Mighty Boogie - Skankin Foot
Unknown Artist - Z




Various -  Van Graph Kfe 6 Years (2011)




The Veils - Within The Ludic Ocean
Makunouchi Bento & Lemmy Caution - Papiota Dub
Banxs - Forgotten Dreams
Raw Nuts - I'm Super, Thanks For Asking
Blazzaj - Ograda
Leizaboy - 2
K-lu - El Tamborito
Romantic Jurgen - Telefonez Aripi
Zefzeed - Determinat
Lucky Luciano - Machines
Moebius Strip - Seven
Barbarian Truce Digits - Programmed Love
Delision - Piece Of Us
Mighty Boogie - Junglist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !