duminică, 20 martie 2011

Biografii/Discografii: Suie Paparude

suiepaparude.ro
      Şuie Paparude a debutat în anul 1993, în legendarul Club A. Genul abordat a fost la început încadrat în muzica alternativ, new wave, într-o formulă live de cinci membri, cu Mihai Campineanu aka Michi la clape, Mihai Dobre aka Haute Culture (Drobeta-Turnu Severin) la bass, Victor Ghica, Mădălin şi înca un membru. Această formulă a durat pana în anul 1994. Un peisaj foarte diferit, mult rock în jur, Michi activând dealtfel într-o trupă heavy metal înainte de Şuie. În contrast, Michi a studiat pianul, una dintre lucrările lui fiind imprimată în piesa "Vrei Mesaj".
      După scindare a rămas duo-ul clasic, Michi şi Dobre, care au abordat industrialul şi au participat în concerte alături de legendara trupă Timpuri Noi. Acestea două ferau cele mai inovative grupuri la vremea respectivă, iar concertele din Studio Martin au rămas scrise în istorie, fiind. Tot în această perioadă se filmează primul videoclip Şuie Paparude, pentru piesa "Coloniale", care a rămas însă nedifuzat.
      În anul 1995 Câmpineanu şi Dobre au colaborat pentru scurt timp cu DJ Vasile, alături de care au lansat primul lor album, intitulat chiar "Şuie Paparude" (Vivo).
După despărţirea de Lucian Stan, în perioada '98-'99 au colaborat cu Niki4, semnând împreună "Musca" (1998, Nova Music). În acest timp apare şi primul videoclip oficial Şuie Paparude, pentru piesa "Iarba Verde De Acasă" (1998, credit Tudor Giurgiu). Anul 1999 aduce un nou clip pentru piesa "Ajutor", în regia lui Cătălin Pătru, care a rulat mult timp pe legendarul post de muzică Atomic Tv. Piesa a fost inclusă de asemenea în coloana sonoră a filmului "Inahbited", realizat la Hollywood. Tot în 1998, Şuie au fost prezenţi la prima ediţie TmBase.
      Apoi Şuie Paparude au început să coopteze în trupă vocalişti, primul dintre ei fiind MC-ul Junkyard, care a cântat timp de şase ani, între anii 2003-2009. În această perioadă au lansat împreună două albume la casa de discuri Cat Music, "Scandalos" (2004) şi "A Fost Odată" (2007).
      Acum alături de Michi şi Dobre cântă MC Bean (Alexe Marius Andrei), cu care au produs în anul 2010 materialul "E Suflet În Aparat".
Michi are în discografie un superb album solo, ambiental, numit "Dub Free Romania" (2002). A fost realizat şi un videoclip pentru piesa "Stele", în regia lui Bogdan Cucu. Câmpineanu a mai fost implicat pentru scurt timp în proiectul Hypno a lui Răzvan Chican, iar recent a mai colaborat cu Subcarpaţi, trupa lui Bean.
      În ce priveşte cariera solo a lui Mihai Dobre, una dintre cele mai de succes piese ale sale este remixul făcut pentru Alternosfera, "Wamintirile", realizat alături de D-laid. Producţia s-a făcut remarcată şi la nivel internaţional. Anul 2011 a adus pentru Dobre un ep solo, numit "Chordial", lansat la respectabilul label autohton Local Records. Haute Culture a mai colaborat alături de Alex Pop în proiectul Pink Lenins, cu care a produs soundtrackere pentru filme de scurt mesaj, participând la festivale de acest gen precum Tiff. Au bifat şi o prezenţă discografică cu un remix pentru piesa celor de la The Amsterdams, "Chased By The Housewives".
      Cei doi veterani de la Şuie Paparude s-au ocupat în perioada Atomic Tv de playlistul postului, Dobre contribuind la cel al emisiunilor "Klub Bizzare" şi "In Za House", iar Michi pentru restul. Câmpineanu este cel care se ocupă în trupă de partea muzicală, iar Dobre compune versurile şi contribuie cu vocea.Michi


2000: Remix for Parazitii "In Focuri", Roton
2001: "Intregul Desfasurat" Single, Sub Records


2002: "Dub Free Romania" Album, Sub Records
2006: Remix for Timpuri Noi "Adeline", Media Pro
2007: "Cu Alti Ochi" Single, feat Junkyard & Veritasaga, Hades
2010: "French Kiss" Single, FGM

Haute Culture


2004: "The Message" Single, Skills
2004: Remix for Alterosfera "Wamintirile", Roton
2008: "Ein Tag Mit Mir", FGM


Junkyard

2000: "O Natiune De Emsii" Single, RFI
2002: "Slagar Dupa Lagar" Single feat Unu', MOF 
2004: "Voice Of Ten Journeys" & "Ease" Singles, La Strada
2004: "2000 Watti" Single feat D-laid, Roton
2007: "Cu Alti Ochi" Single, feat Michi & Veritasaga, Hades
2009: "Mass Pe Mess" Album, Music Arena
2009: "Bass Walk" Single, Audio Squad
2009: "Mass Pe Mess (Unu' Remix)" Single, Audio Squad
2009: "Pam Pam" Single, Audio Squad
2010: "Arpegaut" LP, Audio Squad

2011: "Rise Of Artificial" with ROA, Cat Music


Ne Place (House Edit)
Intro
Disco Bar
Gradina De Vara
O Natiune De Emsii
Big Boy (Police Line)
Pe Pamant
Europa
Electronique Simpatique
Hy-fy
Cyber Hypnotic
Malfunction
Aripi In Vant
King Wannabe
Top Of The Morning
Liniste
Louder
Spit
Outro


Bean

2004: "Electrudeboy", Unreleased
 • Armonie Si Contrast
 • Futurofobia
 • Iuteicmaibretauei
 • Nothin' But A Chill Thing
 • Piesa Pentru Fraierii Cu Bani
 • Te Provoc 

2009: "Rabdare" Single feat. Kazi Ploae, Specii & ADN
2010: "Portal" feat Kazi Ploae & Specii, "Incotro Bruiaj 1" feat Kazi Ploae, Specii, Ursacian, Gâzanu & Mr Tweaks, "Nocturna Digitala" feat Kazi Ploae, Specii & Gazanu, "Mantra Bruiaj 2" feat Kazi Ploae, Specii & Mr Tweaks, "Pamantul Emana" feat Kazi Ploae & Specii
2010: "Subcarpati" Album feat Subcarpati

2010: "Etnologic" Album feat Subcarpati
Suie Paparude (Michi, Haute Culture & DJ Vasile)


1995: "Suie Paparude" Album


Bob Marley
Digital Mantra
Liniste
Ordine
Pace Si Unitate
Poti Sa Simti
Virtual Sun


Suie Paparude (Michi, Haute Culture & Nicky4)


1998: "Musca" Album, Nova Music
Suie Paparude (Michi & Haute Culture)

1997: "Salveaza-te" Album, Nova Music
2000: "Urban Album", Cat Music
2001: "Bob Marley (Remix)" Single, Media Pro
2002: "Cedilofobia" Single, NRGIA

2003: Remix for Pacha Man "Acelasi Sange", Nova Music
2010: "Belladonna" Single, FGM


Suie Paparude (Michi, Haute Culture & Junkyard)

2003: "Atac La Persoana" Album, Cat Music
2003: "Atac La Persoana Remixes", Media Services
2004: "Scandalos" Album, Cat Music
2007: "A Fost Odata" Album, Cat Music


Suie Paparude (Michi, Haute Culture & Bean)

2010: "E Suflet In Aparat", Cat Music (download)

Tags:

2 comentarii:

 1. Subcarpati: Bean MC, Limun,Gnom,Brio, Mara, Tibi Bleoanca, Rufi, Daniel Dobrin, Anca Croitoru, Andrei Tripsa, Alina Alexe, Chimie, Kazi, Dragonu', Florin Campeanu, Mihai Gheorghe, Mihai Calota, Bogdan Moraru, Dan Marcov, Vlad Bojan, Alexe Alexandru, Mircea Zanian, Mihai Campineanu, Adrian Cox Albu, Mihai Dobre, Andrei Gherghe.
  sursa: facebook.com/subcarpati

  RăspundețiȘtergere

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !