marți, 15 martie 2011

Biografii/Discografii: Silent Strike


      Ioan este un artist în adevăratul sens al cuvântului, foarte original, complex, care a reuşit să îmbine în producţiile lui foarte multe stiluri muzicale, aparent fără o legătură între ele, diferite, printre care muzica de camera, drum and bass-ul, hip hop-ul, jazz-ul sau rock-ul. A început activitatea muzicală în anul 2005, când a avut prima apariţie discografică.
      Albumele lui sunt un amalgam impresionant, cu colaborări alături de numeroşi mari solişti vocali români din toate sferele muzicale, cum sunt Ada Milea, Alexandrina Hristov, C.T.C., Gunhill, Kazi Ploae, Maria Radu, Specii şi mulţi alţii. Anul 2011 a adus chiar un album dedicat acestor colaborări, numit "Instrumentals", cu partea instrumentală a acestor piese, lansat chiar de ziua artistului, un cadou pentru fani. A mai colaborat de-a lungul timpului cu Alex Harding, Alien Pimp, BGE, Brazda lui Novac, DJ Undoo, DJ Vasile, Electric Brother, Lucian Ban, Mat Maneri, Monooka, Sorin Romanescu, Subcarpaţi, Vlaicu Golcea, Willard Dyson, Yvat. Alături de Dan Basu a susţinut o serie de concerte live, un proiect audio-vizual sub numele Silent Bass.
În ce priveşte fusionul cu muzica de cameră, în perioada anilor 2006 - 2009 a susţinut numeroase reprezentaţii alături de String Quartet, împreună cu Marius Lung (chitară bas) şi Norbert Tobias (tobe), o fuziune cu adevărat inedită.
       Controlul Tehnic de Calitate cu Deliric 1, Kazi Ploae şi Specii sunt câţiva dintre colaboratorii din sfera hip hop, pentru care a produs muzică şi alături de care a fost prezent pe albume. Cu Deliric a compus "Gloanţe Oarbe", "Negru" şi "Demoncraţie, ultima dintre ele beneficiind de un videoclip, la a cărui producţie a contribuit Deliric 1, Dan Basu şi Adi Iurchevici.
       A pătruns şi în lumea jazz-ului, realizând un excelent album alături de pianistul român Lucian Ban şi saxofonistul Alex Harding, numit "3 AM" (2008, La Strada Music).
      Cu Alien Pimp şi cântăreaţa norvegiană Gunhill a format proiectul numit WeAreNotSure, piesa "1001 Pieces Of Puzzle" fiind inclusă în anul 2004 pe compilaţia "Bucharest Chills & Thrills" (La Strada Music).
      Cu Ada Milea a realizat colaborări în diverse rânduri, o piesa fiind prezentă pe primul album, "Apocrifa 1", iar încă două pe albumul "Alb": "Cântec De Copil" şi "Astenie". Ultima dintre ele este poate una dintre cele mai speciale, deoarece cuprinde versurile poetului Emil Brumaru, "Azi sunt ca o mătase"
       Până în prezent a lansat trei albume la casa de discuri La Strada Music, primul dintre ele intitulat chiar "Silent Strike" (2005), deja amintitul "3 AM" şi "Alb" (2009). A mai semnat EP-urile "VII In IV" (2005, Arhiva 7) şi "Untitled" (2011, Digital Sanctuary).
       “3 AM” reprezintă un excepţional album realizat alături de marele pianist Lucian Ban şi saxofonistul Alex Harding. Pe acesta mai apar două colaborări interesante, una dintre ele cu Gunhill, pe un ritm diferit faţă de ce se putea auzi în piesa "1001 Pieces Of Puzzle", un trip-hop de o calitate excepţională, care parcă te transpune pe un ring de dans unde se duelează în colţul din dreapta un grup jazz, iar în cel din stânga unul hip hop, iar tu eşti prins la mijloc într-un dans al sunetelor. Cea de-a doua prezenţă este suava voce a cântereţei Sukie Smith, poate cea mai slow, chill piesă de pe album, de o simplitate liniştitoare, “deranjată” doar uşor pe fond de pianul lui Ban şi câteva clincheturi din sintetizatorul lui Ioan.


Silent Strike - Silent Strike (2005, La Strada Music)


Worlds
Silent (Mind Control Remix)
Contactor





Silent Strike & Lucian Ban & Alex Harding - 3 AM (2008, La Strada Music)


Broken Memories
Electric Chick
3am
Keys For Silent Doors
Nude Ants
African Crickets
The Trip
Circle
Slow Down My Beating Heart




Silent Strike - Alb (2009, La Strada Music)


Flowers
Purple
Fir
Fluviu
Trip Theme
Labirint



Tags:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !