vineri, 4 februarie 2011

Biografii/Discografii: Alexandrina Hristov




Alexandrina nu este doar o mare artista de muzica. Alexandrina este o poeta, Alexandrina e o pictorita, Alexandrina e actrita. Pe "fata (care) merge pe jos" as putea sa o caracterizez in o mie de cuvinte, dar imi place sa ma rezum la doar unul: superba. 
     A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau, fiind moldoveanca de peste Prut. Aventura in lumea muzicii si-a inceput-o in 2005, iar cu filmul a cochetat in acelasi an, in "Trois femmes de Moldavie", a carui coloana sonora a semnat-o de asemenea in parte. Tot atunci se muta in Romania. Pe langa romana, ea mai canta in franceza si rusa. De remarcat superbele prestatii live voce plus pian.
In 2009 a "nascut" un album, dupa cum spune si ea: "<Om De Lut> este copilul meu, un copil frumos si sanatos, gingas..". In prezent lucreaza la al doilea album, pe care il astept si eu cu nerabdare. Unele dintre piese i-au fost remixate de oameni mari din muzica electronica romaneasca, precum Dan Handrabur, Matze ("Printre Flori") sau Silent Strike ("Printre Flori", "Noi Doi") .
_____

     Alexandrina is not just a great music artist. Alexandrina is a poet, Alexandrina is a painter, Alexandrina is an actress. The "girl who walks" i could have characterized her in a thousand words, but I like sticking to just one: gorgeous.
     She graduated from the Academy of Music, Theatre and Fine Arts in Chisinau, a moldavian girl over the Prut. His adventure in music started for her in 2005, and she also flirted with the movie world in the same year, in "Trois Femmes of Moldavie", whose soundtrack was signed by her in part. Also in 2009 she moves in Romania. Besides romanian , she sings in french and russian. Noteble are the beautiful live performances simultaneously voice and piano.
     In 2009 she "borned" album, as she sayd: "<The Clay Man> is my child, a beautiful child, healthy, gentle ..". Currently she is working at the second album. Some of the songs have been remixed by great people of romanian electronic music, like Dan Handrabur, Matze or Silent Strike.
     



Alexandrina Hristov - Om De Lut (2009, A & A)



Undeva  
Numai Tu (Dan Handrabur Remix)
 









Alexandrina Hristov's Artwork





Tags:

2 comentarii:

  1. BUNA,

    Am si eu un studio in Bucuresti, unde m-am intors dupa 15 ani de London, UK. DAca vrei sa colaboram trimite-mi un mail pe lucadean@yahoo.co.uk

    Bafta!

    RăspundețiȘtergere

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !